Ga naar de inhoud

ICT Group maakt overname Profit en Strypes bekend

ICT Group N.V. (ICT) maakte 1 april 2021 de overname bekend van 100% van de aandelen van Profit Consulting Eindhoven B.V. en Profit Consulting Apeldoorn B.V. (gezamenlijk genaamd “Profit”), alsmede de overname van 100% van de aandelen van Strypes Nederland B.V. (‘Strypes’). De overnames passen in de groeistrategie van ICT die erop gericht is om een leidende Europese aanbieder van technologieoplossingen in gedefinieerde markten te zijn.
ICT Group - Profit
Profit is een dienstverlener in technische automatisering die in 1998 werd opgericht. Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt en implementeert complexe software-oplossingen voor high-end technische omgevingen in een breed scala van industrieën: gezondheidszorg, automotive, semiconductor, lucht- en ruimtevaartindustrie en overheid. De overname van Profit vergroot de schaalgrootte en het marktaandeel van ICT in de technische automatiseringsbranche. Profit heeft circa 30 FTE in dienst en rapporteerde een omzet van € 3,9 miljoen in 2020.Strypes is een dienstverlener op het gebied van technische en industriële automatisering. Het bedrijf opereert voornamelijk in de transport- en infrastructuurmarkt en is daarnaast actief in de markten Life Sciences, High Tech, Industrie en Utilities. Met de overname van Strypes versterkt ICT haar positie op de Infrastructuurmarkt in Nederland in termen van schaalgrootte, producten en aanvullende expertise. Strypes heeft een dochteronderneming in Portugal, Strypes Technical Software Unipessoal LDA Portugal, waarmee ICT over een nieuwe nearshoring locatie beschikt. Strypes is opgericht in 2011 en maakte voorheen deel uit van dezelfde groep als de huidige ICT nearshoring activiteiten in Bulgarije. Het bedrijf heeft ongeveer 40 FTE in dienst en rapporteerde een omzet van € 5,9 miljoen in 2020.Jos Blejie, CEO van ICT: “Ik ben verheugd de overname van Profit en Strypes aan te kondigen. Met deze overnames vergroten we onze schaalgrootte en vergroten we onze kennis op specifieke gebieden. We heten onze nieuwe collega’s van harte welkom binnen de ICT Groep.”
ICT Netherlands

ICT Netherlands

ICT Netherlands is leverancier van totaaloplossingen op het gebied van industriële automatisering. Als ervaren leverancier van oplossingen voor industriële technologie wil ICT de wereld elke dag een stap slimmer maken. Onze toegewijde technische professionals voorzien onze klanten van diensten op het gebied van consultancy, softwareontwikkeling, projectmatige oplossingen en managed services.

Bekijk Bedrijf
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates.