Ga naar de inhoud

Technisch Fontys talent presenteert innovatief onderzoek

Ruim 50 studentgroepen van Fontys, allemaal aanstormende technici in het laatste jaar van hun hbo-opleiding, presenteren de resultaten van een half jaar onderzoek en ontwikkeling. Dit gebeurt tijdens het online symposium ‘Engineering & Technology in Practice’, op woensdagmiddag 3 februari. Het evenement wordt voor de vierde keer georganiseerd door Fontys Hogeschool Engineering en Fontys Centre of Expertise High Tech Systems and Materials (HTSM).

Engineering & Technology in Practice symposium
De studentgroepen, die voor hun onderzoek samenwerkten met tal van (technologie)bedrijven uit de Brainportregio, presenteren de resultaten van hun projecten aan een vakjury, docenten en het bedrijfsleven. Voor het beste project is een geldprijs beschikbaar van € 500,-. Het symposium is volledig Engelstalig.

Kennismaken

Belangrijk doel van het evenement is om bedrijfsleven en organisaties uit de omgeving te laten zien wat het oplevert als bedrijven en studenten samenwerken aan de (toegepaste) technologie van de toekomst. Daarnaast is er volop ruimte om met de studenten in gesprek te gaan, voor de markt een mooie mogelijkheid om kennis te maken met de new hires van de nabije toekomst. Vierdejaars studenten van de volgende opleidingen van Fontys Hogeschool Engineering zijn aanwezig: Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Automotive, Mechatronica en Toegepaste Wiskunde.

Online en live

Het online symposium brengt een mix aan presentaties. De studentgroepen hebben een korte videopitch voorbereid, waarin fysieke producten en prototypes worden gedemonstreerd. Daarnaast houdt elke studentgroep een live presentatie over hun project en de behaalde resultaten. Op de website www.fontys.nl/engineeringinpractice staat een overzicht van alle onderzoeksprojecten.

HTSM-award

Aan het einde van het symposium maakt een jury bekend welke studentgroep de geldprijs van € 500,- heeft gewonnen, die beschikbaar is gesteld door het Fontys Centre of Expertise HTSM. De projecten worden beoordeeld op innovatief karakter en marketingmogelijkheden. Het online symposium vindt plaats op woensdag 3 februari van 14.00 tot 18.00 uur. Meer informatie en aanmelden: www.fontys.nl/engineeringinpractice.

Het Fontys Centre of Expertise High Tech Systems and Materials (HTSM) verbindt hoger beroepsonderwijs aan het bedrijfsleven. Samen doen ze onderzoek en ontwikkelen ze innovatieve technologieën, waarvan onderwijs én bedrijfsleven beter worden. Via het Centre of Expertise HTSM vinden (hightech)bedrijven één ingang bij Fontys, voor het onderzoeken van (multi-disciplinaire) vraagstukken binnen het HTSM-domein.

Fontys

Fontys

Fontys Expertisecentrum High Tech Systems en Materials (HTSM) verbindt Fontys studenten en -onderzoekers met hightech bedrijven in het Brainport gebied.

Bekijk Bedrijf
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates.