Meteen naar de inhoud

Terugblik 2020: afgelopen jaar gaf ons ook lucht

Het jaar zit er bijna op. En wat een jaar! Voor iedereen vervelend en voor sommigen nog veel meer. Maar terugkijkend, levert het ook nieuwe inzichten en kansen op. Want afgelopen jaar werd bijvoorbeeld duidelijk dat je zelfs in de gezondheidszorg erin kunt slagen om binnen één maand tijd een systeem te ontwikkelen, produceren en testen dat geschikt is voor de beademing van corona patiënten op de intensive care. Op 23 april zijn de eerste van ruim 500 beademingssystemen door Demcon opgeleverd. Chapeau!

Industrie 4.0

IN HET KORT

Dit is de kop

Afgelopen jaar werd duidelijk dat je zelfs in de gezondheidszorg erin kunt slagen om binnen één maand tijd een systeem te ontwikkelen, produceren en testen dat geschikt is voor de beademing van coronapatiënten op de intensive care.

Dit is de kop

Onderhoud op afstand met een hololens door ASML (omdat hun onderhoudsmonteurs niet meer mogen vliegen, maar het onderhoud niet stopt) leveren ons voorbeelden op die de mensen tot nadenken aanzetten.

Dit is de kop

Prettige feestdagen en een goedgemutst 2021!

Afgelopen jaar werd bijvoorbeeld duidelijk dat je zelfs in de gezondheidszorg erin kunt slagen om binnen één maand tijd een systeem te ontwikkelen, produceren en testen dat geschikt is voor de beademing van coronapatiënten op de intensive care

Wim Renders

En dan denk je aan een machine in een ziekenhuis. En dat klopt, maar hier zorgt de software dat de hardware kan excelleren! Het hart van het systeem is de beademingsmodule van Demcon macawi respiratory systems. Deze regelt het zuurstofpercentage (tussen de 21% en 100%) in de lucht die naar de patiënt gaat. Via slangen gaat deze lucht naar de externe, maar essentiële, luchtbevochtiger, die ervoor zorgt dat de patiënt geen droge lucht, maar warme, vochtige lucht binnenkrijgt. Vanuit de luchtbevochtiger gaat de lucht met slangen naar de patiënt. Om dit automatisch te regelen worden slimme algoritmes ingezet. Hier wordt de impact van AI (tenminste AI voor de leek) zichtbaar.

Zulke voorbeelden, net als onderhoud op afstand met een hololens door ASML (omdat hun onderhoudsmonteurs niet meer mogen vliegen, maar het onderhoud niet stopt) leveren ons voorbeelden op die de mensen tot nadenken aanzetten. En dat zie ik gebeuren tijdens kerst. Iedereen zit rustig thuis, komt tot rust en begint na te denken over de toekomst. Wat is mijn bestaansrecht over 3 jaar? Wat zouden deze ‘nieuwe’ ontwikkelingen kunnen betekenen voor mijn bedrijf? Daar komen volgens mij mooie, heldere antwoorden op.

En laten we daar op focussen, zodat we ook weer fris naar de toekomst gaan kijken. Uitkijken naar de mooie zonsopgang die weer gaat komen. En die komt er, daar mogen we van overtuigd zijn.

Prettige feestdagen en een goedgemutst 2021!

Ben je benieuwd hoe het High Tech Software Cluster jou verder kan helpen in 2021 met industrie 4.0? Maak een vrijblijvende afspraak met ons.

HTSC

HTSC

Het High Tech Software Cluster is een samenwerkingsverband van ruim 30 innovatieve softwarebedrijven, onderzoeksorganisaties en onderwijsinstellingen die u ondersteunen om de digitalisering van uw bedrijf betaalbaar en praktisch te maken.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates.