Meteen naar de inhoud

Terugblik 2021: een waardevolle les omdenken

Daar stond ze dan. Met een paard boven haar hoofd. Zingend. ,,Twee maal drie is vier, Wiedewiedewiet en twee is negen. ‘k Richt de wereld in, Wiedewiede naar mijn eigen zin.” Pipi Langkous was één en al leuke gekkigheid. Ik werd – en word – daar nog steeds vrolijk van. En dat hebben we nu wel even nodig. Het lijkt me goed om even ‘de boel de boel te laten’, de mindere dingen te vergeten en te kijken naar de mooie dingen. Voor de één is dat een vroege wandeling over de heide in de vrieskou, terwijl de rijp glinstert bij de opkomende zon. Voor de ander is dat spelletjes spelen met de familie of verdwalen in een mooi verhaal bij de Top2000. Lekker in het hier en nu. Zoals Astrid Lindgren ons even alles liet vergeten.
Terugblik 2021 HTSC

Als ondernemer ben je waarschijnlijk nog bezig om het boekjaar af te sluiten. Hoe kun je daar vrolijkheid uit ontlenen? Misschien door terug te blikken naar de drie dingen van afgelopen jaar waar je als bedrijf het meest trots op bent. Ik zal eerlijk zijn.. ik vergeet dat laatste zelf heel vaak. Ik kijk alleen vooruit. Nu ik mezelf dwing om dit te doen, terwijl mijn vingers over het toetsenbord bewegen, komt er een glimlach op mijn gezicht. Het afgelopen jaar kon ik geen groepen ontvangen, maar heb ik juist veel bedrijven individueel gesproken.. over digitalisering en de mogelijkheden die hen dat kan bieden. Vervolgens kon ik hen (meestal) ook financieel helpen met een eerste stap in die richting te zetten. Dat gaf – en geeft – mij een goed gevoel en ik krijg er energie van. En komende jaar willen we dat als High Tech Software cluster nog vaker doen. Dus als jij tijdens de feestdagen even op de rem trapt, dan komt er ongetwijfeld weer een mooi idee naar boven om de volgende (digitaliserings)stap te zetten met je bedrijf. Bel me dan gerust in het komende jaar..

Echter, vergeet niet om de medewerkers zo snel mogelijk te betrekken (na de vakantie!). Want, je kunt iets willen verbeteren of vergemakkelijken, maar jouw mensen moeten dat ook inzien en het voordeel ‘voelen’. En.. geef ze het vertrouwen! Zodat ze allemaal gaan denken als Pipi: “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”. Als je dat voor elkaar bokst, dan gaan we een mooi jaar tegemoet.

HTSC

HTSC

Het High Tech Software Cluster is een samenwerkingsverband van ruim 30 innovatieve softwarebedrijven, onderzoeksorganisaties en onderwijsinstellingen die u ondersteunen om de digitalisering van uw bedrijf betaalbaar en praktisch te maken.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates.