Ga naar de inhoud

Hoe laat u systems engineering voor u werken?

Het wordt steeds belangrijker de prestaties van infrastructuurprojecten te verbeteren. We vinden het steeds belangrijker om beter, veiliger en duurzamer te bouwen. Systems engineering wordt daarom steeds belangrijker om van begin tot eind grip te houden op het projectresultaat. Digitalisering maakt de toepassing van systems engineering steeds goedkoper. De meeste mensen vinden digitaal werken inmiddels normaal. Hoe kunt u systems engineering voor u laten werken.

Systems engineering

IN HET KORT

Dit is de kop

We willen beter, veiliger en duurzamer bouwen. Met system engineering wordt het belangrijker om van begin tot eind grip te houden op het projectresultaat.

Dit is de kop

Systems engineering is niet een discipline maar het samenwerken met de andere disciplines.

Dit is de kop

Het flexibel aansluiten van uitvoerende experts wordt vaak over het hoofd gezien.

Samenwerking is systeemengineering

Systems engineering wordt vaak beschouwd als een van de disciplines, maar dat is het niet. Het gaat om een samenwerking van de andere disciplines. En als je samenwerkt, maak je er al gebruik van. De vraag is niet of je het doet, maar of je het voor je laat werken. Systems engineering zal voor je werken als het een integraal onderdeel van het werk is. Het is net als kwaliteit of veiligheid, je kunt het niet ernaast doen. Je doet het samen.

De basis is dat een resultaat uit delen bestaat. Systems engineering helpt om de verdeling, uitvoering en samenvoeging van werk te beheersen. Het is altijd verweven met de werkwijze. Hoe je het systeem verdeelt en hoe elk onderdeel presteert, bepaalt de prestatie van het hele systeem. Dat begint met afspraken tussen deskundigen. Afspraken over wie wat doet, wie welke informatie nodig heeft en levert en welke werkwijze wordt gehanteerd. De deskundige staat centraal.

Deze afspraken zijn de basis van de structuur van elk project, ze bepalen de proceskwaliteit. Afspraken volgen uit eisen, regelgeving, de eigen werkwijze of uit standaarden. Standaarden zijn essentieel om samenwerking tussen organisaties te faciliteren. Afspraken veranderen en er komen nieuwe afspraken bij. Bijvoorbeeld vanwege nieuwe eisen of omdat je nieuwe dingen leert. Een van onze gebruikers omschreef het treffend als; “In principe is het een groeidocument”. Je kunnen aanpassen is je kunnen verbeteren.

”In principe is het een groeidocument”

KE-chain and systems engineering

De kern van KE-chain is het verbinden van verschillende disciplines in een omgeving waarin zij belangrijke informatie met elkaar kunnen uitwisselen. Het is een geïntegreerde omgeving waarin de systems engineer de samenwerking van de experts faciliteert. Iedereen kan altijd en overal de laatste informatie in het project zien.

Het snel vinden van de voor jou relevante informatie wordt met de toenemende digitalisering steeds belangrijker. Onze ervaring met sterk digitale werkwijzen leerde ons dat er zoveel data is dat iedereen de weg kwijt raakt, vaak ook de systems engineer. In KE-chain heeft elke expert zijn eigen lijst met directe links naar zijn eigen informatie.

De rode draad in al onze implementaties zijn data- en processtandaarden. Deze zijn altijd verschillend en in de implementatie wijkt men vaak af om er daadwerkelijk gebruik van te maken. Dit geldt voor projecten in alle branches waar wij mee werken, zoals; infrastructuur, lucht- en ruimtevaart, energie en automotive. Daarom kun je in KE-chain je eigen datamodel bouwen. Met de API kun je alle koppelingen maken die je wilt.

We zijn met KE-chain begonnen omdat we geloven dat experts geen systeem nodig hebben dat hen vertelt hoe ze moeten werken. Maar dat onze gebruikers dat zelf willen bepalen en het ook zelf kunnen organiseren en beheren. In KE-chain kun je dus het hele ontwerp visueel doen, zonder code.

TIPS

Dit is de kop

Systems engineering helpt te controleren hoe het werk wordt opgedeeld, uitgevoerd en in elkaar gezet. Hoe je het geheel verdeelt en hoe elk onderdeel presteert, bepaalt de prestatie van het geheel.

Dit is de kop

Maak duidelijke afspraken als basis voor de structuur van elk project. Deze bepalen de kwaliteit van het proces. Houd rekening met eisen, voorschriften, eigen werkwijzen of normen.

Dit is de kop

Veranderende afspraken, nieuwe eisen of leerervaringen kunnen een project veranderen. Zie systems engineering daarom in principe als een groeidocument.

KE-works

KE-works

KE-works levert KE-chain; een cloud-gebaseerd applicatieplatform voor digitale engineering en operaties aan klanten in de lucht- en ruimtevaart, automotive, infrastructuur en hightech. KE-chain toepassingen zijn flexibel, eenvoudig en slim.

Bekijk Bedrijf
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates.