Ga naar de inhoud

Wat kan jouw organisatie met Big Data?

Big Data, tegenwoordig ontkom je er niet meer aan. Binnen elke bedrijf of organisatie lopen talloze datastromen. Door deze data te verzamelen en op waarde te schatten kan jouw organisatie komen tot inzichten. Het omzetten van inzichten in kansen kan leiden tot verbetering van (interne) logistieke processen, kosten reductie of proces optimalisatie.

Definitie Big Data

“Big data is een term die gebruikt wordt om te verwijzen naar de steeds groter wordende datasets die te complex zijn om te overzien door mensen en verwerken met traditionele software.”

Big Data

De rol van Big Data in industry 4.0

De hoeveelheid informatie die door IoT en de huidige productiesystemen wordt geproduceerd, moet worden vertaald naar bruikbare ideeën en acties die waarde leveren. Uit de verzamelde informatie trekt men relevante conclusies die de bedrijfsvoering van bedrijven op de volgende manieren helpen verbeteren:

Dit is de kop

Het verbeteren van magazijn/logistieke processen: Door middel van algorimtes kun je de meest optimale route bepalen bij het verzamelen van producten/onderdelen in een magazijn.

Dit is de kop

Verbeterslagen signaleren: Door processen met elkaar te vergelijken, ontstaan er inzichten in het verloop van patronen, deze inzichten worden omgezet in kansen tot optimalisatie van bijvoorbeeld de versnelling van de doorlooptijd.

Dit is de kop

Voorspellen klantwens: Zinvollere en nauwkeurige voorspellingen dankzij de visualisatie van de activiteit door interne analyse (voorkeuren van klanten) en externe analyse (trends en externe gebeurtenissen) naast historische gegevens. Hierdoor kan de onderneming haar product portefeuille optimaliseren/aanpassen.

Dit is de kop

Voorspellend onderhoud: De met data gevoede sensoren identificeren potentiele storingen in de werking van machines, nog voordat de daadwerkelijke storing optreed. Dit gebeurt door afwijkingen in patronen te herkennen. Het systeem stuurt een waarschuwing naar de medewerker, zodat hier tijdig op gereageerd kan worden.

Moderne fabrieken in de maakindustrie worden steeds complexer. Hierdoor ontstaan nieuwe uitdagingen die met hulp van automatisering, aangedreven door data kunnen worden opgemerkt en aangepakt. De grote massa aan gegevens die het gevolg is van moderne computersystemen en IoT hebben smart fabrieken in staat gesteld hun efficiëntie snel op te voeren. Hiermee wordt aanzienlijke winst geboekt bijvoorbeeld op het gebied van versnelde productie, verhoogde uptime en een vermindering van de foutmarge. 

Opzoek naar Data Coaching?

Ben je benieuwd hoe jouw organisatie big data kan inzetten om te komen tot optimalisatie mogelijkheden voor een efficiënter productieproces, kortere doorlooptijden of het reduceren van downtime? Onze data coach kijkt graag geheel vrijblijvend met je mee. Vraag hier een gesprek aan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates.