Ga naar de inhoud

Compumatica en Tesorion gaan de krachten bundelen

De Nederlandse cybersecurity specialisten Tesorion en High Tech Software Cluster lid Compumatica gaan de krachten bundelen om samen Nederland digitaal veiliger te maken. Door de samenwerking tussen deze twee 100% Nederlandse bedrijven, ontstaat er een sterke partij die een belangrijke bijdrage levert aan het beschermen van haar klanten tegen cyberdreigingen. Voor Tesorion is deze krachtenbundeling de volgende stap in de uitvoering van haar groeistrategie, zij heeft daarom een meerderheidsbelang in Compumatica verworven.
Compumatica

Compumatica blijft zelfstandig en onder eigen naam opereren vanuit Uden en Würselen (Duitsland). Het bedrijf heeft een volwaardig productportfolio van hoogwaardige beveiligingsoplossingen ontwikkeld en staat in de markt bekend vanwege haar expertise op het gebied van cryptografie. Daarmee biedt zij een mooie aanvulling op het cybersecurity portfolio van Tesorion. Tesorion levert oa. Managed cybersecurity oplossingen, Security Consultancy en heeft een hoogwaardig 24/7 Security Operating Center en een eigen CERT. Martijn Hakstege, CEO Tesorion: “Ik ben trots op het feit dat Tesorion en Compumatica de krachten gaan bundelen. Beide bedrijven hebben veel overeenkomsten, zoals de Nederlandse oorsprong en een sterke technologische achtergrond. Daarnaast sluiten onze markten mooi op elkaar aan. Deze bundeling van krachten is voor ons een logische stap. Zo bouwen we verder aan een mooie en veilige toekomst voor onze klanten.”

“De markt is op zoek naar relevante totaalaanbieders die een volledig en gemanaged security portfolio kunnen bieden. Door de krachtenbundeling wordt aan deze behoefte voldaan, aldus Martijn.”

Petra van Schayik, CEO Compumatica: “In Tesorion hebben we een betrouwbare partner gevonden die ons in staat stelt om onze klanten een bredere dienstverlening te bieden. Daarnaast biedt de samenwerking de mogelijkheid om ons verder te positioneren binnen het OT-domein. Mede dankzij deze krachtenbundeling kunnen we die verder vorm gaan geven, zodat we nu gezamenlijk kunnen bouwen aan een schaalbaar ecosysteem.” Na de krachtenbundeling blijft Compumatica een 100% Nederlands bedrijf, waardoor samen met Tesorion, een groep van 160 cybersecurity experts ontstaat.

Compumatica Secure Networks

Compumatica Secure Networks

Hoe Nederlandse Cyber Security Technologie de industrie helpt bij het beveiligen van hun assets.

Bekijk Bedrijf
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates.