Ga naar de inhoud

Ford reikt prestigieuze IT Innovation Award uit aan IBM

Het IBM Maximo Visual Inspection-platform helpt Ford defecten gemakkelijk te vinden en te corrigeren voordat de voertuigen verder de productielijn in gaan, en levert “echte waarde voor het bedrijf”.

IBM wint Ford Innovation Award

Meer dan 100 jaar geleden zei Henry Ford: “Kwaliteit betekent het goed doen wanneer niemand kijkt.” Kwaliteit garanderen door werk en materialen nauwgezet te inspecteren was minder ingewikkeld toen Ford één enkel automodel in één kleur produceerde – zwart. Een flits vooruit naar 2020: De Ford Motor Company produceerde 1,7 miljoen voertuigen1 in meerdere modellen met tientallen optiepakketten. U kunt zich voorstellen hoe moeilijk het is om elk facet van het productieproces te “bekijken”.

Dat is een van de redenen waarom technische experts van Ford in zee zijn gegaan met IBM om het IBM Maximo Visual Inspection-platform in te zetten, een AI-ondersteunde computer-vision-oplossing. Het Maximo Visual Inspection-platform kan defecten en stilstand helpen verminderen, en snelle actie en probleemoplossing mogelijk maken. Ford heeft de oplossing in verschillende fabrieken geïmplementeerd en ingebed in meerdere inspectiepunten per fabriek. Het doel was om defecten aan de carrosserie tijdens het productieproces te helpen opsporen en corrigeren. Deze gebreken zijn vaak moeilijk op te sporen en vormen een risico voor de klanttevredenheid.

Aandacht getrokken van Ford

Hoewel computervisie voor kwaliteitscontrole al 30 jaar bestaat, trok het lichte en draagbare karakter van onze oplossing – die is gebaseerd op een standaard iPhone en gebruikmaakt van direct beschikbare hardware – de aandacht van Ford. Al hun werknemers kunnen de oplossing gebruiken, waar ze ook zijn, zelfs terwijl objecten in beweging zijn.

Ford vond het systeem gemakkelijk te trainen en in te zetten, zonder dat er datawetenschappers aan te pas kwamen. Het systeem leerde snel van beelden van aanvaardbaar en gebrekkig werk, zodat het binnen enkele weken operationeel was, en de implementatiekosten waren lager dan de meeste alternatieven. De mogelijkheid om AI-gestuurde automatisering te leveren via een intuïtief proces, in hun fabrieken, met laagdrempelige technologie, stelt Ford in staat om snel uit te breiden naar andere fabrieken. Ford zag onmiddellijk meetbaar succes in de vermindering van defecten.

“Het doel was om defecten aan de carrosserie tijdens het productieproces te helpen opsporen en corrigeren. Deze gebreken zijn vaak moeilijk op te sporen en vormen een risico voor de klanttevredenheid.”

IBM wint de IT Innovation Award van Ford

De Ford IT Innovation award wordt één keer per jaar uitgereikt door de leiders van de technische gemeenschap van Ford aan de technologie die volgens hen de grootste doorbraak heeft betekend op het gebied van innovatie die waarde heeft gecreëerd voor het bedrijf. Dit jaar heeft Mike Amend, Chief Digital and Information Officer van Ford, de prijs aan IBM overhandigd voor zijn Maximo Visual Inspection-oplossing.

Bij de overhandiging van de prijs zeiden de directieleden van Ford dat een gesprek met IBM over digitale transformatie leidde tot discussies over kwaliteitsverbetering met AI-automatisering. De Maximo Visual Inspection-oplossing ondersteunde het “no fault forward”-initiatief van Ford met in-station procescontrole en kwaliteitssanering op het punt van installatie of assemblage. Dit is precies het soort continue procesverbetering dat Ford helpt de reparatie- en garantiekosten te verlagen en de klanttevredenheid te verbeteren, terwijl het werknemers helpt een rol te spelen bij het brengen van technische innovatie naar de werkvloer.

“Door de kracht van IBM’s diepgaande AI-mogelijkheden, inzetbaar op kosteneffectieve edge-infrastructuur en in de cloud om te delen in onze fabrieken, heeft Maximo Visual Inspection een hogere kwaliteit mogelijk gemaakt voor onze voertuigen en onze klanten. We breiden in 2022 uit naar extra fabrieken en use cases, waaronder onze nieuwe fabrieken voor elektrische voertuigen,” aldus Scott King, Manager & Principal Technologist – Advanced Manufacturing IT bij Ford Motor Company.

“Door de kracht van IBM's diepgaande AI-mogelijkheden, inzetbaar op kosteneffectieve edge-infrastructuur en in de cloud om te delen in onze fabrieken, heeft Maximo Visual Inspection een hogere kwaliteit mogelijk gemaakt voor onze voertuigen en onze klanten.”

Samenwerking met IBM

De samenwerking tussen Ford en het team bij IBM in dit project was een geweldige ervaring, die ons in staat stelde om uit de eerste hand het potentieel van Maximo Visual Inspection te zien wanneer het wordt ingezet door een team van vernieuwers bij Ford.

Het volledige team bij IBM, inclusief de co-lead Mal Pattiarachi, evenals de ontwikkelingsleiders, Abhi Singh en Carl Bender, zijn vereerd dat Ford IBM heeft erkend voor technische en zakelijke uitmuntendheid. IBM gelooft dat dit de IBM-waarden weerspiegelt van toewijding aan de klant, innovatie die ertoe doet, en persoonlijke verantwoordelijkheid. Het is ook een directe erkenning van de waarde die de IBM Maximo Visual Inspection oplossing levert aan onze klanten. De missie is om de kracht van data en AI in te zetten om real-time, voorspellende bedrijfsinzichten af te leiden die onze klanten helpen intelligente beslissingen te nemen. Ik ben verheugd om onze samenwerking met Ford te versterken nu het bedrijf de Maximo Visual Inspection-oplossing op meer locaties en met meer use cases implementeert.

Mike Hollinger is an IBM Distinguished Engineer, Master Inventor, and the CTO of Vision and Sensor AI/ML and IBM AI Applications

Bron (Engels): https://www.ibm.com/blogs/internet-of-things/ford-it-innovation-award-ibm/

IBM

IBM

IBM is een van de grote wereldspelers op het gebied van cloudplatform en cognitieve oplossingen. Wij helpen organisaties bij digitale transformatie & innovatie. Waarbij betrouwbaarheid en samenwerking central staan.

Bekijk Bedrijf
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates.