Ga naar de inhoud

Het High Tech Software Cluster verkent software kansen in Turkije met Tetsoft

Eindhoven – 15 september, 2022 – Een delegatie van het Tetsoft Smart Cluster komt op bezoek in het fieldlab van het High Tech Software Cluster. Tetsoft Smart Cluster is op zoek naar samenwerkingen met buitenlandse partijen voor hun clusterleden. 15 Toonaangevende Turkse software bedrijven die deel uitmaken van het cluster zijn geïnteresseerd in de kansen die de internationale markt kan bieden voor het importen en exporteren van software.

Het High Tech Software Cluster ziet dat er binnen deze regio een exponentiële groei wordt gemaakt als het gaat om de afname van software. Esim Selahattim, founder van Testsoft Smart Cluster maakte kenbaar dat de Turkse markt open staat om de samenwerking aan te gaan met Nederlandse partijen. Uit cijfers blijkt dan ook dat Nederland een van de grootste EU investeerders is in Turkse software projecten (22 miljard euro over de periode 2002-2016).

Hedendaags liggen er dan ook kansen voor software partijen vanuit Nederland om delen van de Turkse markt te veroveren. Met kennis in huis over de meest actuele technologieën als Smart Agriculture, Big data, Smart Healtcare en Cyber Security gaan HTSC en TSC de komende periode de tijd nemen om te onderzoeken of er mogelijkheden zijn om Nederlandse software te exporteren naar Turkije.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates.