Ga naar de inhoud

IBM wil als nieuwste High Tech Software Cluster lid software innovatie versnellen

IBM sluit zich aan bij het High Tech Software Cluster om de digitale transformatie binnen de Nederlandse High Tech & Smart Systems industrie te helpen versnellen.
IBM lid van High Tech Software Cluster

Software innovatie is de sleutel tot digitale heruitvinding binnen de hightech industrie vanwege de grote hoeveelheden data en de behoefte aan gekoppelde apparaten. In deze industrieën zien we traditioneel productgerichte bedrijven transformeren naar eco-systemen van oplossingen en diensten, waardoor software wordt verheven tot een hoeksteen voor hun toekomstige propositie-ontwikkeling en data-gedreven procesverbetering. Dit vereist dat bedrijven investeren in hun softwarecapaciteiten om applicaties op een flexibele, open en veilige manier te moderniseren.

IBM heeft zich aangesloten bij de meer dan 30 softwarebedrijven als nieuwe technologiepartner van het High Tech Software Cluster (HTSC), een project van Brainport Development dat is gevestigd in het Software Competence Center (SCC) op de Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven. Dit project richt zich op technologische ontwikkelingen in de maakindustrie en de Smart Systems industrie. IBM wil samen met de bij het HTSC aangesloten bedrijven innovatieve en slimme oplossingen bouwen voor fabrikanten en elektronicabedrijven, om zo hun digitale transformatie te ondersteunen.

Samenwerking in ecosystemen is een van de sterke drijfveren van innovatie in een high-tech omgeving, aldus Edwin van Vianen, Electronics Industry leader Benelux, “We hebben een gedeelde visie met HTSC dat hardware niet alleen moet worden gemoderniseerd door middel van software-innovatie, maar ook door het bouwen van wendbaarheid en open source om te innoveren op schaal en snelheid”.

Technische vrijgave

Samen met IBM Developer willen we nauw samenwerken met de bedrijven die lid zijn van het HTSC, zodat we software- en cloud-ontwikkelaars kunnen helpen om hun kennis over verschillende cloud- en AI-technologieën te verdiepen, zowel open source als vanuit IBM. De focus zal liggen op het overwinnen van technische uitdagingen. Ons team draait om open source code; alles wat we bouwen is gebouwd en wordt onderhouden op GitHub volgens open source ‘best practices’. Het IBM-ontwikkelteam zorgt voor technische hands-on workshops, tech talks of demo’s om de innovatiemotoren te verkennen en Developer Advocates om de mogelijkheden van ontwikkelaars gratis te verkennen en te verbeteren.

Hybride cloud & AI

,,Naast ontsluiting en industrie-expertise brengt IBM een schat aan expertise en technologie mee die onze partners kunnen verbeteren, aanvullen of ondersteunen bij hun versnelling van de digitale transformatie. Daarnaast hebben we onze onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma’s die ook waarde kunnen toevoegen aan dit partnerschap”, aldus Victoria Bunyard, IBM CTO Benelux, “Net zo belangrijk is dat we ons wereldwijde netwerk van partners en samenwerkingsverbanden naar HTSC brengen, met hun eigen hybride cloud en AI-innovaties, expertise en enthousiasme die het ecosysteem over de grenzen heen kunnen uitbreiden”.

Over de High Tech Software Cluster

Het High Tech Software Cluster is een project geïnitieerd door Brainport Development, om industriële bedrijven te helpen hun weg te vinden in de digitalisering. Het doel van dit project is om met behulp van softwaretechnologie gezamenlijk slimme producten, diensten en businessmodellen te ontwikkelen, om innovatie en waarde creatie te stimuleren. Het cluster ontwikkelt en levert de competenties, producten, diensten en kennis die nodig zijn voor slimme bedrijven die de digitaliseringswedloop willen winnen. De onderwerpen binnen HTSC zijn gericht op de thema’s van de slimme industrie: robotica, digitale fabriek, high tech software, toekomstige productie 4.0 vaardigheden en mogelijkheden, Internet of Things en Data & AI. Het HTSC maakt deel uit van de Smart Industry Fieldlabs die verbonden zijn aan het innovatieprogramma “Factory of the Future”, gevestigd op de Brainport Industries Campus in Eindhoven.

Picture of IBM

IBM

IBM is een van de grote wereldspelers op het gebied van cloudplatform en cognitieve oplossingen. Wij helpen organisaties bij digitale transformatie & innovatie. Waarbij betrouwbaarheid en samenwerking central staan.

Bekijk Bedrijf
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates.