Ga naar de inhoud

Recap Ontdekkings-route BIC

Eindhoven, Zaterdag 11 juni 2022 vond de High Tech Ontdekkingsroute plaats op de Brainport Industries Campus. De bezoekers van de ontdekkingsroute waren een gemengd gezelschap van tech-liefhebbers van alle leeftijden.

Het High Tech Software Cluster opende samen met vele andere hightech bedrijven haar deuren om bezoekers een kijkje in de keuken te geven. De aangesloten hightech bedrijven hadden uitgepakt om op een laagdrempelige manier hun product/dienst begrijpelijk te maken voor de bezoekers. Voor de wat jongere generatie was er een stempelroute waar ze stempels konden verzamelen door het uitvoeren van eenvoudige hightech opdrachten. Voor de (jong) volwassenen waren er inspirerende showcases te bekijken, deze gaven een mooi inzicht in de expertise van de desbetreffende organisaties.

In het Fieldlab van het High Tech Software Cluster waren onder andere clusterleden als beGuru, Siemens en Fectar aanwezig die hun diensten/producten middels leuke interactieve tools demonstreerden. Zo konden bezoekers (middels VR/AR) in de virtuele wereld van Fectar een potje voetballen tegen Lionel Messi, in de zelfde ruimte staan als een dinosaurus of zitten in een echte formule 1 wagen.

De High Tech Ontdekkingsroute was een mooie gelegenheid om bezoekers op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de meest innovatieve hightech snufjes van het moment. Hightech bedrijven zullen dan ook volgend jaar zeker niet de kans laten schieten om hier geheel vrijblijvend gebruik van te maken. Heb je als hightech bedrijf of als bezoeker dit jaar helaas de kans gemist. Volgend jaar is er weer een hightech ontdekkingsroute!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates.