Siemens Digital Industries Software heeft zich aangesloten bij het High Tech Software Cluster (HTSC). Dit is de volgende stap in het doel van het bedrijf om de samenwerkingsactiviteiten binnen de grotere Brainport-regio uit te breiden. Patrick Fokke, Vice President & Managing Director Benelux: “Wij zijn ons er terdege van bewust dat dit soort samenwerkingsplatformen essentieel zijn voor het behoud en de groei van de concurrentiepositie van de Nederlandse hightechindustrie. Het combineren van kennis, het delen van best practices en het consolideren van onze ontwikkelingskracht stelt Nederlandse fabrikanten in staat om de overgang naar een slimme industrie te versnellen”.

Niet het eerste en ook niet het laatste samenwerkingsplatform
Siemens heeft een voorgeschiedenis in de Benelux in het ondersteunen en initiëren van softwareontwikkelingscentra. Zo runt het bedrijf het Mendix Low code-ontwikkelingsplatform in Rotterdam, het Manufacturing NC-programmerings- en 3D-druksoftwareplatform in Hengelo, de Automotive Campus Helmond voor testsoftware voor autonome voertuigen en het wereldwijde hoofdkantoor voor simulatiesoftware is gevestigd in Leuven (België). Patrick Fokke: “Siemens is altijd zeer open geweest in het delen van kennis en expertise met haar partners en andere gewaardeerde stakeholders. De synergie die je creëert met pro-actieve samenwerking is iets wat je bijna niet kunt overschatten. Het vormgeven en veiligstellen van de toekomst van de Nederlandse industrie is niet iets wat op individueel niveau kan worden bereikt. Geen enkele organisatie staat op zichzelf. Digitalisering strekt zich uit over het hele industriële ecosysteem en samenwerking tussen organisaties is noodzakelijk om waarde te creëren.

De holistische digitale onderneming
Siemens Digital Industries Software helpt klanten van elke omvang om hun digitale transformatie te bevorderen met zijn unieke geïntegreerde Xcelerator-portfolio, dat software, (cloud-)diensten en een applicatieontwikkelingsplatform combineert. Het Xcelerator-portfolio vervaagt de grenzen tussen traditionele stand-alone engineeringdomeinen zoals elektriciteit, mechanica en software en creëert een gesloten kringloop tussen productontwerp, productie en productprestaties. Patrick Fokke: “Om dit te bereiken in zeer complexe omgevingen richten we ons op drie zakelijke vereisten: de uitgebreide digi