Ga naar de inhoud

Siemens Digital Industries Software sluit zich aan bij het High Tech Software Cluster

Siemens Digital Industries Software heeft zich aangesloten bij het High Tech Software Cluster (HTSC). Dit is de volgende stap in het doel van het bedrijf om de samenwerkingsactiviteiten binnen de grotere Brainport-regio uit te breiden. Patrick Fokke, Vice President & Managing Director Benelux: “Wij zijn ons er terdege van bewust dat dit soort samenwerkingsplatformen essentieel zijn voor het behoud en de groei van de concurrentiepositie van de Nederlandse hightechindustrie. Het combineren van kennis, het delen van best practices en het consolideren van onze ontwikkelingskracht stelt Nederlandse fabrikanten in staat om de overgang naar een slimme industrie te versnellen”.
Siemens Digital Industries Software

Niet het eerste en ook niet het laatste samenwerkingsplatform

Siemens heeft een voorgeschiedenis in de Benelux in het ondersteunen en initiëren van softwareontwikkelingscentra. Zo runt het bedrijf het Mendix Low code-ontwikkelingsplatform in Rotterdam, het Manufacturing NC-programmerings- en 3D-druksoftwareplatform in Hengelo, de Automotive Campus Helmond voor testsoftware voor autonome voertuigen en het wereldwijde hoofdkantoor voor simulatiesoftware is gevestigd in Leuven (België). Patrick Fokke: “Siemens is altijd zeer open geweest in het delen van kennis en expertise met haar partners en andere gewaardeerde stakeholders. De synergie die je creëert met pro-actieve samenwerking is iets wat je bijna niet kunt overschatten. Het vormgeven en veiligstellen van de toekomst van de Nederlandse industrie is niet iets wat op individueel niveau kan worden bereikt. Geen enkele organisatie staat op zichzelf. Digitalisering strekt zich uit over het hele industriële ecosysteem en samenwerking tussen organisaties is noodzakelijk om waarde te creëren.

De holistische digitale onderneming

Siemens Digital Industries Software helpt klanten van elke omvang om hun digitale transformatie te bevorderen met zijn unieke geïntegreerde Xcelerator-portfolio, dat software, (cloud-)diensten en een applicatieontwikkelingsplatform combineert. Het Xcelerator-portfolio vervaagt de grenzen tussen traditionele stand-alone engineeringdomeinen zoals elektriciteit, mechanica en software en creëert een gesloten kringloop tussen productontwerp, productie en productprestaties. Patrick Fokke: “Om dit te bereiken in zeer complexe omgevingen richten we ons op drie zakelijke vereisten: de uitgebreide digital twin om de virtuele en de echte wereld samen te voegen, gepersonaliseerde en aanpasbare applicaties en diensten die voldoen aan alle eisen van de klant en een flexibel en open ecosysteem dat volledige interoperabiliteit garandeert. Organisaties die al deze zaken op orde hebben, kunnen worden beschouwd als holistische digitale ondernemingen.

Onderwijs & Onderzoek

Siemens Digital Industries Software heeft het afgelopen decennium zijn domeinkennis aanzienlijk uitgebreid. Naast de kernoplossingen voor PLM biedt Siemens Digital Industries Software nu ook oplossingen op het gebied van elektronicaontwerp, productie-uitvoering, industrieel internet of things, applicatie-ontwikkeling en nog veel meer. Dit past bij de huidige complexiteit waar de industrie mee te maken heeft, maar het betekent ook dat het steeds moeilijker wordt om de kloof tussen de academische wereld en het bedrijfsleven te overbruggen. Piet van Dongen, Business Development Consultant: “Het High Tech Software Cluster biedt niet alleen grote kansen in het creëren van bedrijfssynergieën met andere bedrijven, maar ontsluit ook het potentieel van Brainport Industries Campus (BIC) om samen te werken met scholen en universiteiten. Door studenten toegang te bieden tot ons ecosysteem en ze vertrouwd te maken met de multidisciplinaire aspecten waarmee ze in hun toekomstige werk te maken zullen krijgen, voegt dit veel waarde toe aan de vaardigheden van de studenten. Dit maakt hen waardevoller voor toekomstige werkgevers, en toekomstige werkgevers kunnen rekenen op een personeelsbestand dat beter is afgestemd op de eisen van vandaag. Ik ben erg enthousiast over de toetreding van Siemens tot het High Tech Software Cluster. Het is een fantastische kans voor ons om samen met andere Brainport-bedrijven en onderwijsinstellingen innovatieve en slimme productieprogramma’s te stimuleren en te ondersteunen”.

Over het High Tech Software Cluster

Het High Tech Software Cluster is een project wat geïnitieerd is door Brainport Development om industriële bedrijven te helpen hun weg te vinden in de digitalisering. Het doel van dit project is om met behulp van softwaretechnologie gezamenlijk slimme producten, diensten en businessmodellen te ontwikkelen, om innovatie en waardecreatie te stimuleren. Het cluster ontwikkelt en levert de competenties, producten, diensten en kennis die nodig zijn voor slimme bedrijven die de digitaliseringswedloop willen winnen. De onderwerpen binnen het HTSC zijn gericht op de thema’s van de slimme industrie: robotica, digitale fabriek, high tech software, toekomstige productie 4.0 vaardigheden en mogelijkheden, Internet of Things en Data & AI. HTSC maakt deel uit van de Smart Industry Fieldlabs die verbonden zijn aan het innovatieprogramma “Factory of the Future”, gevestigd op Brainport Industries Campus in Eindhoven.
Siemens

Siemens

Siemens Digital Industries Software is de drijvende kracht achter de transformatie om een digitale onderneming mogelijk te maken waar engineering, productie en elektronica ontwerp elkaar morgen ontmoeten.

Bekijk Bedrijf
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates.