Ga naar de inhoud

Weidmüller treedt toe tot het High Tech Software Cluster

Eindhoven, Nederland. Weidmüller is toegetreden tot het High Tech Software Cluster (HTSC). Deze samenwerking past bij de ontwikkeling van Weidmüller van componentenleverancier naar service en solution provider. In deze geïnternationaliseerde, technologisch veranderende wereld, neemt de complexiteit van eisen snel toe door de opkomst van nieuwe markten. 

Nieuwe, meer gevarieerde uitdagingen moeten worden overwonnen, en de oplossingen voor deze zullen niet alleen worden gevonden in high-tech producten. “Wij als Weidmüller zijn in een nieuwe wereld gestapt. Met dit partnership willen we ons nog meer promoten en positioneren als high tech software aanbieder”, aldus Klaas Wijbenga, Automation Sales Engineer bij Weidmüller Benelux.
Het High Tech Software Cluster is een samenwerkingsverband van meer dan 30 innovatieve softwarebedrijven, onderzoeksorganisaties en onderwijsinstellingen dat industriële bedrijven helpt hun weg te vinden in digitalisering. Het door Brainport Development geïnitieerde project biedt een scala aan verschillende mogelijkheden om te leren over en aan de slag te gaan met digitale transformatie of de engineering van slimme producten.
Het doel voor nu en de toekomst is om deel uit te maken van de industrie community, bij te dragen aan projecten, partnering, innovaties en technologieën, klanten en focus op Industriële Automatisering, Digitalisering & Software. “Het is een ideaal platform voor het delen van kennis. We willen onze kennis verspreiden en optreden als een teamlid. Weidmüller draagt bij met softwaretools, zoals Industrial AutoML, de HMI/SCADA software PROCON-WEB of Resource management ResMa®, en andere clusterleden kunnen deze gebruiken om hun oplossingen aan te vullen. Het is ook een geweldige manier om in contact te komen met klanten uit Nederland, België, Luxemburg en Duitsland”, merkt Wijbenga op.

Weidmüller levert specifieke technologie en oplossingen in hardware en software rondom de Industriële Automatisering & IoT. Het bedrijf brengt dus uitgebreide ervaring in de industrie mee naar de tafel. Van een uitgebreid product portfolio, via hun eigen industriële productie mogelijkheden, tot diverse referenties met machinebouwers en operators. Weidmüller streeft er voortdurend naar om haar netwerk uit te breiden met innovatieve partners.

Wat biedt Weidmüller

Dit is de kop

Industrial Analytics

Dit is de kop

Industrial IoT & Software

Dit is de kop

Industrial Controls & IoT

Dit is de kop

Energy Management ISO 50001

Dit is de kop

Machine Learning

Dit is de kop

Data communication

Dit is de kop

Industrial Automation

Dit is de kop

Machine Data Acquisition & Preparation

Dit is de kop

No-code Solutions

Dit is de kop

Visualisation SCADA/HMI

Dit is de kop

Condition Monitoring

Dit is de kop

Industrial Networks & Equipment

Over Weidmüller

De Weidmüller Group heeft productiefaciliteiten, marketingbedrijven en vertegenwoordigingen in meer dan 80 landen. Samen met onze klanten geven wij vorm aan de digitale transformatie – met producten, oplossingen en diensten voor Smart Industrial Connectivity en het Industrial Internet of Things. In het fiscale jaar van 2021, behaalde Weidmüller een omzet van 960 miljoen euro met ongeveer 5.300 medewerkers.

Over het High Tech Software Cluster

Het High Tech Software Cluster, een project van Brainport Development, behoort tot de officiële Smart Industry Fieldlabs en maakt deel uit van het innovatieprogramma ‘Fabriek van de Toekomst’. Dit programma is opgesteld door bedrijven, kennisinstellingen, onderwijs en brancheverenigingen in nauwe samenwerking met de provincie Noord-Brabant en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). 

Door samen sneller en slimmer producten en productieprocessen te realiseren en (innovatie)faciliteiten te delen, ontstaat een lager kostenniveau, hogere kwaliteit van het product en bovenal een snellere time to market. Bij het innovatieprogramma zijn in totaal zo’n 75 bedrijven en 6 kennisinstellingen aangesloten. De faciliteiten voor de Fabriek van de Toekomst worden op dit moment gerealiseerd op het terrein van Brainport Industries Campus.

Weidmüller

Weidmüller

Weidmüller biedt toegewijde technologie en oplossingen in hardware & software rondom de Industriële Automatisering & IoT. Zo brengen we uitgebreide industriële expertise in zowel hardwarecomponenten als software oplossingen.

Bekijk Bedrijf
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates.