Meteen naar de inhoud

Inspiratiesessies Bouw & Infrastructuur

Afgelopen maand vonden er vier inspiratiesessies plaats binnen het Bouw & Camp; Infrastructuur thema-maand van het High Tech Software Cluster. Bouw- en infrastructuurprofessionals en een aantal clusterleden werden geïnspireerd door en gingen in gesprek met sprekers uit het werkveld.

Uitdagingen en oplossingen

Theo Salet, decaan van de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven, nam de meer dan 30 deelnemers mee naar de uitdagingen waar de bouw voor staat en hoe digitalisering de oplossing kan zijn.

Ralph Mamadeus vertelde over zijn organisatie Change =, een ontwikkelaar die op het hoogtepunt van de crisis met een plan kwam voor betaalbare huisvesting voor werkende jongeren. Een concept waarbij niet alleen woonruimte wordt geleverd, maar waarbij de bewoners een gemeenschap vormen en bewoners elkaar stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Wonen wordt aangevuld met allerlei relevante diensten, van uitgaan en vrijetijdsbesteding tot gemeenschapsvorming.

Maarten Janssen, architect van Econstruction, besprak hoe Econstructie werkt volgens een merkidee (Mooduul) en besprak de nieuw opgerichte Mooduul BV. Een softwaretoepassing die het hele bouwproces van ontwerptekening, tot productie in de fabriek en uitvoering op locatie, volledig digitaal en integraal zal aansturen. Deze applicatie is ontwikkeld door 2 clusterleden, Festa and PulseDC.

Ook Monumentenwacht en Rijksvastgoedbedrijf deelden hun ervaringen met software op het gebied van duurzaamheid en hergebruik van vastgoed.

Volgende themamaand

In mei organiseren we een nieuwe thema-maand met inspiratiesessies over “Health & Software”. U kunt een gevarieerd programma verwachten met verschillende sprekers en een frisse blik op hoe software het verschil kan maken in deze sector. Meer info komt binnenkort.
Festa Solutions

Festa Solutions

Festa is gespecialiseerd in het ontwerp, ontwikkeling, hosting en het onderhoud van complexe, op maat gemaakte High Level Control systemen.

Bekijk Bedrijf
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates.