Meteen naar de inhoud

KPN brengt 5G naar Brainport Industries Campus Eindhoven

KPN heeft een tweede locatie geopend voor het Industry 5G Fieldlab op de Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven. Terwijl de vestiging in Rotterdam bij Shell Pernis zich richt op de procesindustrie, zal de vestiging in Eindhoven zich richten op 5G in de maakindustrie.
De reden voor een extra locatie is dat de maakindustrie waar BIC in Eindhoven zich op richt andere usecases heeft dan onder andere de procesindustrie bij Shell Pernis. Samen met BIC zal KPN 5G beschikbaar stellen om gerichte Smart Industry projecten op te zetten met de nieuwe generatie mobiele netwerken. KPN is ook lid van Cluster, eveneens gebaseerd op BIC, waarmee de eerste projecten worden opgezet. Er wordt ook samenwerking gezocht met andere Smart Industry Field Labs die op BIC zijn gebaseerd.

5G binnenshuis beschikbaar

KPN’s klanten in de productie-industrie en gevestigde partijen bij de BIC krijgen de gelegenheid om in een representatieve omgeving kennis te maken met de voordelen van 5G. KPN zal direct 5G indoor beschikbaar stellen op de BIC, inclusief de 3.5 GHz frequentie die bij uitstek geschikt is voor het testen van use cases met veel bandbreedte.

Paul Cobben, de ontwikkelaar van KPN’s productiesector: “We kunnen al beginnen met 5G binnen op 3.5 GHz, in tegenstelling tot 3.5 GHz buiten dat niet kan worden gebruikt tot 2022/2023.” Bovendien combineert KPN 5G indoor met Ultra Wide Band (UWB). UWB wordt gebruikt om objecten op de fabrieksvloer en in magazijnen in real-time te volgen. Hun positie kan tot op 30 centimeter nauwkeurig worden bepaald, maar vaak nog nauwkeuriger.

Voor BIC is de komst van KPN een nieuwe stap in de totstandkoming van de fabriek van de toekomst. Ferdinand Gremmen, directeur van SDK Vastgoed (VolkerWessels) en verantwoordelijk voor BIC: “Dat KPN 5G naar de Brainport Industries Campus brengt, is een nieuwe schakel in ons ecosysteem. Dit toont onze aantrekkelijkheid voor innovatieve bedrijven als KPN, terwijl het tegelijkertijd nieuwe mogelijkheden biedt voor onze bestaande huurders. De toekomst wordt bepaald door een mooi samenspel van hardware, software en ondersteunende faciliteiten. Juist deze combinatie maakt BIC onderscheidend. “

Lees het volledige bericht op: https://www.kpn.com/zakelijk/blog/kpn-brengt-5g-naar-brainport-industries-campus-eindhoven.htm

KPN

KPN

We maken het leven vrijer, makkelijker en leuker door mensen en bedrijven met elkaar in contact te brengen.

Bekijk Bedrijf
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates.