Innoveren is prachtig en noodzakelijk tegelijkertijd. Het is de kerncompetentie van de Brainport regio, dat is uitgegroeid tot de slimste regio ter wereld. Innoveren zit in het DNA van de Nederland, maar er zijn ook zaken die innovatie remmen. Door de strenge GDPR/AVG regels en security eisen is het niet altijd mogelijk om de gewenste innovatie volledig te kunnen benutten.

In het kort:

  • Door strenge GDPR/AVG regels en security eisen is het niet altijd mogelijk om gewenste innovatie volledig te kunnen benutten. Security kan een belangrijke bouwsteen zijn om dit toch mogelijk te maken.
  • Het gebruiken van een diode kan helpen bij het scheiden van systemen en/of belangrijke data.

Tegelijkertijd kan security ook een bouwsteen zijn om innovatie juist mogelijk te maken. Een mooi voorbeeld hiervan is het delen van een geavanceerde 3D-printer. In plaats dat ieder bedrijf een eigen dure printer aanschaft, die vervolgens 60% van de tijd stil staat, kun je deze 3D-printer delen met meerdere bedrijven. Om dit te kunnen bewerkstelligen is het van belang dat de werktekenen niet ingezien kunnen worden door andere gebruikers en dat er per gebruik gefactureerd kan worden. Om dit te realiseren kan men een diode inzetten.

Security als bouwsteen om innovatie mogelijk te maken