Ga naar de inhoud

Sioux ontwikkelt uniek systeem voor meer precisie in de diagnostiek

Xyall lanceert het Tissector High Throughput (HT) systeem voor meer precisie in de diagnostiek. Sioux Technologies ondersteunt hen als technologiepartner bij bij de realisatie van ’s werelds eerste geautomatiseerde high throughput tissue dissector.

IN HET KORT

Dit is de kop

Weefseldissectie gebruiken om moleculaire profilering mogelijk te maken is echter nog steeds een arbeidsintensief, subjectief proces. Onze technologie verandert de manier waarop dit wordt gedaan – en zorgt voor grotere nauwkeurigheid, consistentie en algehele verbeterde kwaliteitscontrole.

Dit is de kop

Deze ontwikkeling vereist enorme expertise in technologische domeinen zoals optica, Artificial Intelligence, medische robotica en data processing.

Dit is de kop

Dankzij wetenschappelijk onderzoek en medische innovaties zoals het Xyall HT-systeem, overleven steeds meer mensen kanker.

Weefseldissectie, zelfs in grootschalige commerciële labs, blijft een handmatig, arbeidsintensief proces met risico op fouten en kruisbesmetting. De Xyall-oplossing biedt de ontbrekende schakel, die bijdraagt tot betrouwbare diagnostische testresultaten voor kankerpatiënten en het mogelijk maken van een personalized behandeling die is afgestemd op de behoeften van de patiënt.

Guido du Pree, CEO Xyall: ‘Deze ontwikkeling vereist enorme expertise in technologische domeinen zoals optica, Artificial Intelligence, medische robotica en data processing. De strategische samenwerking met Sioux was voor ons een logische stap, zij hebben alle kennis en ervaring in huis om onze innovatie te versnellen.’

Het eerste systeem wordt nu aan de laatste testrun onderworpen, voordat het wordt verscheept naar de Verenigde Staten, waar het zal worden gebruikt in een van de grootste laboratoria aldaar.

“De strategische samenwerking met Sioux was voor ons een logische stap, zij hebben alle kennis en ervaring in huis om onze innovatie te versnellen.”

Precisie geneeskunde

Precisie geneeskunde is bezig een revolutie te ontketenen – artsen en patiënten worden hiermee voorzien van de meest hoogwaardige informatie over de gezondheid van de patiënt. Guido du Pree: “Weefseldissectie gebruiken om moleculaire profilering mogelijk te maken is echter nog steeds een arbeidsintensief, subjectief proces. Onze technologie verandert de manier waarop dit wordt gedaan – en zorgt voor grotere nauwkeurigheid, consistentie en algehele verbeterde kwaliteitscontrole.’

Naast het nieuwe grootschalige, industriële systeem, zijn Xyall en Sioux Technologies bezig met de ontwikkeling van een kleinere, table-top versie voor ziekenhuis-gebaseerde moleculaire pathologie laboratoria. Guido du Pree: ‘Wereldwijde tekorten aan ervaren pathologie personeel zetten laboratoria nu al onder druk. De Xyall-oplossing biedt een oplossing en helpt laboratoria om efficiënter gebruik te maken van de bestaande, en steeds schaarser wordende, personeelsbezetting.

“Dankzij wetenschappelijk onderzoek en medische innovaties zoals het Xyall HT-systeem, overleven steeds meer mensen kanker.”

Investeren in medische innovatie

Dankzij wetenschappelijk onderzoek en medische innovaties zoals het Xyall HT-systeem, overleven steeds meer mensen kanker. Toch sterven jaarlijks, alleen al in Nederland, zo’n 45.000 mensen aan deze ziekte. Daarom blijft het cruciaal om te investeren in methoden om kanker beter op te sporen en te behandelen. Daarom is Sioux ook als investeerder betrokken bij Xyall.

Bron: https://www.sioux.eu/nl/over-sioux/nieuws/sioux-ontwikkelt-s-werelds-eerste-geautomatiseerde-high-throughput-tissue-dissector-voor-xyall/

TIPS

Dit is de kop

De Xyall-oplossing biedt de ontbrekende schakel, die bijdraagt tot betrouwbare diagnostische testresultaten voor kankerpatiënten en het mogelijk maken van een personalized behandeling die is afgestemd op de behoeften van de patiënt.

Dit is de kop

Precisie geneeskunde is bezig een revolutie te ontketenen – artsen en patiënten worden hiermee voorzien van de meest hoogwaardige informatie over de gezondheid van de patiënt.

Dit is de kop

Jaarlijks sterven, alleen al in Nederland, zo’n 45.000 mensen aan kanker. Daarom blijft het cruciaal om te investeren in methoden om kanker beter op te sporen en te behandelen. Daarom is Sioux ook als investeerder betrokken bij Xyall.

Sioux

Sioux

We brengen high-tech tot leven. Impact met Smart Modules en Software.

Bekijk Bedrijf
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates.