Het hart van de beademingssystemen is een hoog dynamische centrifugaal blower, die het mogelijk maakt om met één apparaat – door alleen slangen te wisselen – elke patiënt, van te vroeg geborene tot volwassene, te beademen. Dit komt door de specialistische kennis van Demcon macawi respiratory systems over beademings- en analyse-algoritmes. In dit artikel komt Senior software engineer Pieter Bijleveld aan het woord om vol trots over dit product te spreken.

Senior software engineer Pieter Bijleveld werkt 8 jaar bij Demcon en heeft uiteenlopende besturingssoftware ontwikkeld. Hij vertelt over de beademingsmodule die wordt ingezet voor pasgeborenen tot aan volwassenen. Een product waar hij heel trots op is.

Pieter Bijleveld Macawi projectWat is je het meest bijgebleven van dit project?
Het allermooiste in het hele ontwikkelingsproces vind ik het moment waarop je voor het eerst het hele apparaat ziet, het prototype. In het geval van de beademingsmodule wordt dan een kunstlong gekoppeld aan de software die ik heb ontwikkeld. Dat is echt gaaf om te zien!

Waarom is dit moment zo bijzonder?
Het is altijd spannend als een product klaar is voor de markt en de software release gaat plaatsvinden. Dan wordt namelijk een patiënt echt afhankelijk van de software. Ooit zei iemand tegen mij: ‘Je moet je afvragen of je je eigen kind of geliefde hieraan durft te koppelen.