Brainport Development

Brainport Development

Brainport Development

De economische ontwikkelmaatschappij Brainport Development werkt samen met vele partners aan het versterken van de regio Brainport Eindhoven. Brainport, met Eindhoven als hart, is een toptechnologieregio van wereldformaat en de groeiversneller van de Nederlandse economie.

Ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden in de 21 gemeenten van Zuid-Oost Brabant vormen een uniek vestigingsklimaat voor de high tech maakindustrie, waarin ze concurreren door samen te werken, ontwikkelen door te veranderen, vermeerderen door te delen, presteren door te pionieren en de toekomst voorspellen door ‘m uit te vinden.

Digitalisering is een wereldwijde trend die de industrie, zowel grootbedrijf als MKB, radicaal verandert. Door de verregaande digitalisering, data gedreven economie en digitale verbinding tussen apparaten en productiemiddelen, ontstaan nieuwe business modellen en sectoren. Hierin vooroplopen is cruciaal voor Brainport met het oog op behoud van de concurrentiepositie en van werkgelegenheid.

Een succesvolle digitale transitie van de maakindustrie geldt daarvoor als keiharde voorwaarde. Speciaal daarop gericht is Brainpo