Ga naar de inhoud

Metaverse ontwikkelaar Fectar toegetreden tot High Tech Software Cluster

‘s-Hertogenbosch, Metaverse ontwikkelaar Fectar heeft zich in april aangesloten bij het High Tech Software Cluster (HTSC). Deze samenwerking past bij de organisatieontwikkeling die Fectar doormaakt, waarbij het bedrijf steeds verder opschuift van VR en AR software ontwikkelaar naar innovatieve businesspartner.

Het High Tech Software Cluster bestaat uit een dertigtal software-ontwikkelende bedrijven en is gevestigd in het Software Competence Center (SCC) op de Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven. Het cluster richt zich op innovatieve technologische ontwikkelingen in de maakindustrie.
Eugène Kuipers, Chief Executive Officer van Fectar: “Wij geloven in samenwerken binnen een innovatief ecosysteem. Zo komen de specifieke kennis en kunde van verschillende partijen samen in end-to-end oplossingen.” Kuipers verwacht binnen HTSC-verband het innovatieve karakter van Fectar verder te kunnen versterken. “Voor ons biedt dit een uitgelezen kans om innovatie nóg meer handen en voeten te geven en samen te werken met mooie bedrijven en opdrachtgevers binnen Brainport Eindhoven, een innovatieve hightechomgeving met internationale allure.”
Fectar metaverse

Innovatie tastbaar maken

Fectar zet sterk in op innovatie op het gebied van toepasbare VR en AR, ook wel Metaverse genoemd, zodat bedrijven kosten kunnen verlagen, kwaliteit kunnen verhogen en omzet laten toenemen. Rens Lensvelt, Chief Technology Officer bij Fectar, verwacht dat het HTSC daar alle ruimte voor biedt. “We willen de nieuwe mogelijkheden van Virtual en Augmented Reality vertalen naar praktische use cases. Dat doen we niet alleen door gave technologie neer te zetten, maar ook door te zorgen dat er daadwerkelijk lange termijn toegevoegde waarde ontstaat, zodat innovatieve oplossingen tastbaar worden en ook daadwerkelijk gebruikt gaan worden.”

Binnen het HTSC wil Fectar intensief samenwerken met partijen die zich bezighouden met het ontwikkelen van de allernieuwste technologieën en oplossingen in de nieuwe 3D wereld. “Onze uitgebreide kennis van de mogelijkheden van de Metaverse vult die hoogwaardige business kennis naadloos aan”, stelt Lensvelt. “Zo ontwikkelen we samen de hightechoplossingen waar de markt naar op zoek is. Wij kunnen de andere partijen binnen het cluster helpen om toekomstbestendige proposities en verkoopbare oplossingen neer te zetten.”

Metaverse-expertise

HTSC Manager Wim Renders zegt daarover: “Hoewel de Metaverse nog voor velen vraagtekens oproept, is er ook heel veel vraag naar deze expertise voor de maakindustrie. Het is nu zaak om deze technologie-inzet van proof-of-concept naar een industriële toepassing te brengen als je het mij vraagt. Fectar gaat daar volgens mij een belangrijke rol in spelen.”

Over het High Tech Software Cluster

Het High Tech Software Cluster, een project van Brainport Development, behoort tot de officiële Smart Industry Fieldlabs en maakt deel uit van het innovatieprogramma ‘Fabriek van de Toekomst’. Dit programma is opgesteld door bedrijven, kennisinstellingen, onderwijs en brancheverenigingen in nauwe samenwerking met de provincie Noord-Brabant en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). 

Door samen sneller en slimmer producten en productieprocessen te realiseren en (innovatie)faciliteiten te delen, ontstaat een lager kostenniveau, hogere kwaliteit van het product en bovenal een snellere time to market. Bij het innovatieprogramma zijn in totaal zo’n 75 bedrijven en 6 kennisinstellingen aangesloten. De faciliteiten voor de Fabriek van de Toekomst worden op dit moment gerealiseerd op het terrein van Brainport Industries Campus.

Over Fectar

Virtual en Augmented Reality bieden momenteel al veel mogelijkheden voor bedrijven en scholen. Deze kunnen tijd en kosten besparen door op afstand samen te werken in interactieve 3D omgevingen met een smartphone en/of een headset. Het platform van Fectar stelt iedereen in staat om zonder te programmeren volledige AR en VR scenes te ontwikkelen inclusief (IoT-)data koppelingen, voor bijvoorbeel Remote Assistance, Remote Teaching en Remote Shopping Assistance. Sinds de lancering van Fectar in januari 2020 is de gratis app al meer dan 6 miljoen keer gedownload wereldwijd.

Wat biedt Fectar

Dit is de kop

Education: Meeslepend leren in augmented reality breidt zich snel uit in het onderwijs. Fectar vereenvoudigt AR/VR-leren door een gratis app aan te bieden die op alle apparaten kan worden gebruikt.

Dit is de kop

Retail: De Retail en E-commerce branche kunnen met de Fectar app meer directe informatie bieden. Een Costomer journey met 3D producten zal resulteren in een hogere conversie.

Dit is de kop

Manufacturing: Samenwerking, digitale tweelingen en geheel nieuwe benaderingen voor praktische training. Uw gebruikers kunnen uw nieuwe methoden ervaren zonder de noodzaak van dure VR-apparatuur.

Dit is de kop

Events: Fectar biedt nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en organisaties om virtuele evenementen te organiseren.

Fectar

Fectar

Met de Fectar app maak je meeslepende en interactieve Augmented en Virtual Reality scènes zonder enige programmering. Gebruik onze bibliotheek met gratis 3D-content en basissjablonen. Bouw een les, een winkel, een speurtocht, gewoon alles wat je maar kunt bedenken. AR en VR zijn slechts één klik verwijderd

Bekijk Bedrijf
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates.