Ga naar de inhoud

Koning Willem-Alexander opent officieel de Brainport Industries Campus

De Brainport Industries Campus in Eindhoven is op donderdag 3 oktober officieel geopend. De grote opening was een bijzondere dag en een belangrijke mijlpaal voor de hightech industrie.

Het bezoek van de Koning trok veel aandacht voor de nieuwe campus. Ongeveer 1500 mensen werden uitgenodigd voor de officiële opening.

De Koning kreeg een rondleiding over de Campus, waarna het officiële gedeelte van het programma van start ging. Tijdens het programma activeerde de Koning een high-tech robot, die vervolgens een Munt afmaakte. Deze Munt werd later onderdeel van het kunstwerk dat te zien is bij de ingang van de Campus. Dit maakte de opening van de Campus officieel.

Naast de Munt van de Koning maken ook de munten van de gevestigde bedrijven deel uit van het kunstwerk. De munt van de High Tech Software Cluster maakt dus ook deel uit van het kunstwerk.

Tijdens de openingsdag waren er verschillende activiteiten te doen en te zien in het Software Competence Center, waaronder Artificial Intelligence (AI) in de industriële omgeving, door:

  • Het spelen van “Vier op een rij” tegen een computer, verstrekt door lid Alten.
  • Beeld demonstratiemodel gestuurde engineering, geleverd door lid Cordis.
  • Ervaringsbeveiligingsrobot Deze rijdt rond en rapporteert verdachte gevallen, verstrekt door lid Diginova.

Kortom: het was een geweldige dag om te onthouden.

Heb je het gemist? In het bezoekerscentrum van het High Tech Software Cluster, het Software Competence Center, bent u altijd welkom.

In het HTSc Software Competence Center kunt u kennismaken met de competenties, producten, diensten en kennis die HTSc-leden kunnen leveren en kunt u aan den lijve ondervinden welke softwaretechnologieën u kunt gebruiken om te innoveren in en met software.

Picture of HTSC

HTSC

Het High Tech Software Cluster is een samenwerkingsverband van ruim 30 innovatieve softwarebedrijven, onderzoeksorganisaties en onderwijsinstellingen die u ondersteunen om de digitalisering van uw bedrijf betaalbaar en praktisch te maken.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates.