Ga naar de inhoud

Recap event: Pioneering Rust

Eindhoven – 10 november 2022, het Rust meetup “Pioneering Rust”, georganiseerd door de Tweede golf in samenwerking met het High Tech Software Cluster en Technolution was een groot succes. 

Op 8 november jl. was het Fieldlab van het HTSC the place to be! Meer dan 45 deelnemers en sprekers konden voorafgaand aan het event onder het genot van een hapje en drankje alvast kennis met elkaar maken.

Na de aftrap door Hugo van de Pol kwam Dion Dokter (embedded software engineer bij Tweede golf) aan het woord die zijn Rust kennis met usecases deelde. Jos Wetzels (security researcher bij Midnight Blue) liet zien hoe ze meer dan 100+ kwetsbaarheden ontdekten in populaire TCP/IP stacks, die voortkwamen uit gebruik van memory-unsafe talen. En hoe het gebruik van een taal als Rust kan helpen het risico op dit soort kwetsbaarheden, en de bijbehorende kosten, te verminderen.

Wouter Gereardts (embedded software ontwikkelaar en Rust expert) nam je inhoudelijk de Rust diepte in. De talks werd afgesloten door Jorrit Salverda ( software architect bij Lightyear), hij vertelde waarom Lightyear koos voor Rust en wat er mee doen in de ontwikkeling van het Lightyear Core Platform.

Na afloop was er gelegenheid om te netwerken, hier werd gretig gebruik van gemaakt. De deelnemers vonden het event zeer waardevol omdat de presentaties inhoudelijk een goede kijk op Rust gaven. Heb je dit event gemist en wil je meer weten over Rust neem dan contact op met Hugo van de Pol van Tweede golf. De presentaties zijn te downloaden via onderstaande buttons. Bekijk ook de recap op de website van Tweede Golf.

Presentaties van de sprekers:

Presentatie Dion Dokter

Presentatie Wouter Geraedts

Presentatie Jos Wetzels

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates.