Ga naar de inhoud

Hoe zet je security in als bouwsteen voor innovatie?

Innoveren is prachtig en noodzakelijk tegelijkertijd. Het is de kerncompetentie van de Brainport regio, dat is uitgegroeid tot de slimste regio ter wereld. Innoveren zit in het DNA van de Nederland, maar er zijn ook zaken die innovatie remmen. Door de strenge GDPR/AVG regels en security eisen is het niet altijd mogelijk om de gewenste innovatie volledig te kunnen benutten.

IN HET KORT

Dit is de kop

Door strenge GDPR/AVG regels en security eisen is het niet altijd mogelijk om gewenste innovatie volledig te kunnen benutten. Security kan een belangrijke bouwsteen zijn om dit toch mogelijk te maken.

Dit is de kop

Het gebruiken van een diode kan helpen bij het scheiden van systemen en/of belangrijke data.

Tegelijkertijd kan security ook een bouwsteen zijn om innovatie juist mogelijk te maken. Een mooi voorbeeld hiervan is het delen van een geavanceerde 3D-printer. In plaats dat ieder bedrijf een eigen dure printer aanschaft, die vervolgens 60% van de tijd stil staat, kun je deze 3D-printer delen met meerdere bedrijven. Om dit te kunnen bewerkstelligen is het van belang dat de werktekenen niet ingezien kunnen worden door andere gebruikers en dat er per gebruik gefactureerd kan worden. Om dit te realiseren kan men een diode inzetten.

Security als bouwsteen om innovatie mogelijk te maken

Een diode zorgt voor de scheiding tussen systemen of in dit geval data. Het heeft dezelfde werking als een sluis in een rivier. De data kan wel van het hoge netwerk naar het lage netwerk, maar andersom niet. Door het gebruik van geavanceerde software is het ook mogelijk om data pakketten op te knippen en zo kunnen bouwtekeningen niet door anderen ingezien of gekopieerd worden en krijgt de financiële afdeling enkel de factuur aangeleverd.

De diode combineert de fysieke eigenschap van de diode voor éénrichtingsverkeer en de flexibiliteit door middel van software om datapakketten op te knippen en naar de verschillende afdelingen te sturen. Dit voorkomt dat mensen bij concurrentiegevoelige informatie in uw machine kunnen.

TIPS

Dit is de kop

Een succesvolle implementatie van datawetenschap staat of valt met de acceptatie door de bedrijfswereld; daarom is het van cruciaal belang dat technologen en besluitvormers van begin tot eind bij het proces worden betrokken.

Dit is de kop

Begin klein, lever goed – het is belangrijk om uw use case in het begin zorgvuldig af te bakenen en uitvoerig af te stemmen met de deskundigen om hun behoeften te begrijpen.

Compumatica Secure Networks

Compumatica Secure Networks

Hoe Nederlandse Cyber Security Technologie de industrie helpt bij het beveiligen van hun assets.

Bekijk Bedrijf
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates.