Voor bedrijven die producten of processen ontwikkelen, belooft Digital Twin technologie de prestaties van uw bedrijf te verbeteren. Het zal niet alleen de creativiteit, innovatiekracht en effectiviteit van uw ingenieurs als team vergroten, het zal ook invloed hebben op de marketing, de verkoop en de manier waarop u uw klantenbestand onderhoudt en beheert. Over het geheel genomen zal Digital Twin technologie de efficiëntie van uw bedrijf sterk verbeteren, u dichter bij uw klanten brengen en leiden tot een beter rendement en een sterkere concurrentiepositie.

Wat is een Digitale Tweeling?

Uw engineeringafdeling maakt vrijwel zeker gebruik van computerondersteunde ontwerp- en fabricagetechnologieën voor fysieke componenten, inclusief simulatietechnieken. Deze technologieën bieden een relatief beperkt en geïsoleerd beeld van de werking van een heel systeem. Een digitale tweeling brengt het proces van het begrijpen van het ontwerp en de werking van een volledig systeem naar een geheel nieuw, holistisch niveau.

Een digitale tweeling is een werkend, virtueel model van een heel product, proces of dienst dat zeer nauwkeurig is, zowel in de weergave van een systeem als in de omgeving waarin het systeem werkt. De wereld waarin een digitale tweeling is geconstrueerd, bevat regels en principes die op de tweeling zelf worden toegepast, net zoals een systeem in de echte wereld onderhevig is aan natuurlijke wetten en principes. Zwaartekracht, wrijving, temperatuur en licht zijn bijvoorbeeld fundamentele onderdelen van de virtuele wereld van een digitale tweeling. Dit betekent dat de manier waarop een digitale tweeling zich in zijn virtuele wereld gedraagt, het dichtst in de buurt komt van een gelijkwaardig systeem in de echte wereld dat de technologie op dit moment kan produceren.

Dit heeft enorme, waardevolle gevolgen voor het bedrijfsleven. Het is duidelijk dat het vermogen om een systeem in ontwikkeling te visualiseren en er gemakkelijk over te communiceren met belanghebbenden voordelen heeft. Klanten kunnen in een vroeg stadium van het systeemontwerp worden betrokken en kunnen waardevolle feedback geven op een moment dat veranderingen nog goedkoop kunnen worden doorgevoerd. Maar ingenieurs kunnen ook de werking van het systeem bestuderen en het ontwerp en de constructie ervan optimaliseren voordat het zich fysiek manifesteert, wat zowel tijd als geld bespaart. Marketingverhalen kunnen worden ontwikkeld voordat er een fysiek prototype beschikbaar is en de verkoop kan nieuwe klanten aanspreken door hen de digitale tweeling te laten zien. Trainingsafdelingen kunnen eindgebruikers leren hoe ze het systeem moeten bedienen voordat het wordt opgeleverd. De digitale tweelingtechnologie maakt uw engineeringproces efficiënter en verkort uw tijd tot een markt die al klaar is voor uw product, proces of dienst.

Digital Twin technology

De digitale tweelingmarkt

De digitale tweeling is een van de technologieën die ontstaan door een snelle toename van het rekenvermogen en een overvloed aan sensordata die worden gegenereerd door een toenemend aantal IoT-apparaten. Deze trends helpen de digitale modellen en simulaties elk jaar nauwkeuriger te worden. Deloitte voorspelt dat de wereldwijde markt voor digitale tweelingtechnologieën tegen 2023 een bedrag van 16 mil