Ga naar de inhoud

Pioneering Rust

htsc-digibeestje-13
htsc-digibeestje-15
htsc-digibeestje-lakana-consulting
htsc-digibeestje-ALTEN
htsc-digibeestje-topic
htsc-digibeestje-ke-works

UPDATE:

We kijken terug op een gezellige en leerzame avond! Dank aan iedereen die erbij was. Hieronder zoals beloofd de links naar de beschikbare slides, mocht u, net als ons, graag nog even teruglezen wat er allemaal voorbij gekomen is.

Be part of the rust Revolution!

Laat Lightyear en andere experts u inspireren en ontdek welke voordelen het gebruik van de Rust-programmeertaal biedt in uw R&D. We kijken in de openingstalk op een wat hoger niveau naar wat Rust te bieden heeft voor uw organisatie én gaan in de lightning talks dieper in op o.a. Rust en security en Rust en embedded software development.

De voordelen van het gebruiken van Rust voeren de boventoon en niet voor niks. Laat je inspireren door de Rust-experts. Ze vertellen over hun ervaringen met Rust binnen verschillende bedrijven en projecten. Ook is er ruimte voor vragen over Rust.

Deze meetup wordt georganiseerd door het High Tech Software Cluster in samenwerking met Tweede golf. Tweede golf is Rust expert, silver member van de Rust Foundation en pusht de adoptatie van Rust in Nederland.

Programma:

17.30: Inloop & eten (gesponsord)
18.30: Opening en start eerste talk
20.10: Einde talks & start borrel
21.30: Einde 

Talks: 

 • 18.30: Welkom – Hugo van de Pol
 • 18.35: Opening: What’s Rust all about – Dion Dokter
  Dion is embedded software engineer bij Tweede golf.
 • 19.10: Lightning talk 1: To C or not to C – Jos Wetzels
  Jos Wetzels is security researcher bij Midnight Blue en laat zien hoe ze 100+ kwetsbaarheden ontdekten in 14 populaire TCP/IP stacks, hoe die voortkomen uit het gebruik van memory-unsafe talen en hoe gebruik van een taal als Rust kan helpen het risico op dit soort kwetsbaarheden – en de bijbehorende kosten – te verminderen.

 • 19.30: Lightning talk 2: Embedding Rust – Wouter Geraedts. Wouter is freelance embedded software en hardware ontwikkelaar en Rust expert. In zijn talk geeft hij anwoord op de vraag: hoe kan ik Rust gebruiken in bestaande projecten?
 • 19.50: Lightning talk 3: Rust at Lightyear – Jorrit Salverda
  Jorrit is software architect bij Lightyear en neemt je mee in waarom Lightyear koos voor Rust wat ze ermee doen in de ontwikkeling van het Lightyear Core Platform.

Aanmelden voor dit event

Via onderstaande button kunt u zich aanmelden voor het event. Voorafgaand aan het event zult u een herinnering toegestuurd krijgen.

Gegevens

Inschrijfformulier Rust Meetup
(VOL! - aanmelden gesloten)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates.